nu-i aşa că te preocupă imaginea?

La zid

PSD cumpara 40.000 de exemplare din Academia Catavencu!

Episodul de ieri cand jumatate din tirajul "Academiei Catavencu" a fost cumparat de oameni ai PSD-ului (avem o dovada in acest sens) nu a fost unul singular, s-a repetat si astazi in anumite zone ale tarii. Am primit telefoane si mesaje de la cititori din Sibiu si Iasi, care semnalau din nou disparitia revistei de pe piata. Ieri la Piatra Neamt, un consilier PSD, pe nume Petre Ralea (recunoscut de cativa vanzatori de presa), a cumparat Academia Catavencu "cu bratul' de la mai multe chioscuri.

 

"Atacul" asupra tirajului AC a inceput acum 3 saptamani, odata cu publicarea primului supliment cuprinzand biografii si ispravi politice ale unor actuali candidati pentru Parlament. Proportia cumpararii en-gros a crescut saptamana trecuta, cand Academia Catavencu a scos un supliment sub celebrul titlu "Scinteia", cu articole publicate inainte de 1989, scrise de aceeasi candidati pentru Senat, Camera Deputatilor sau alte demnitati de stat.

 

Nu putem decat sa banuim motivele pentru care aproape 40.000 de exemplare ale Academiei Catavencu au fost cumparate ieri si astazi in cantitati industriale de personaje fara nici o inclinatie vizibila catre lectura - conform relatarilor vanzatorilor de presa si cititorilor nostri care au asistat la asemenea momente. Una din cauze ar putea fi aparitia celui de-al doilea supliment "Scinteia", in care creatii mai mult sau mai putin jurnalistice ale acelorasi personaje politice la ordinea zilei ilustreaza puterea de adaptare a respectivilor sub regimuri politice de ieri si de azi.

 

In conferinta de presa care a avut loc astazi pe aceasta tema, la sediul Grupului pentru Dialog Social, redactorul-sef de la Academia Catavencu, Doru Buscu, a declarat acest episod "un succes din punct de vedere economic" si "singura afacere facuta vreodata cu statul".

Liviu Mihaiu, redactor-sef adjunct la aceeasi publicatie, considera cazul o obstructionare a libertatii de exprimare, fenomenul cumpararii in masa afectand in aceste zile si alte publicatii neconvenabile Puterii.

 

Mircea Toma, directorul Agentiei de Monitorizare a Presei - Academia Catavencu, este de parere ca "aceasta mineriada a presei" prin care se blocheaza traseul informatiei catre cititori poate favoriza incercarile de fraudare ale alegerilor.

 

In plus, reprezentantii Agentiei de Monitorizare a Presei - Academia Catavencu au adus la conferinta de presa un pliant electoral tiparit de filiala PSD-Constanta in mai multe zeci de mii de exemplare. Pliantul, intitulat "Sodomia salveaza Romania", este un atac impotriva candidatului Aliantei DA la presedintie, Traian Basescu.
 

Cazul va fi inaintat spre analiza Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.

 

Academia Catavencu si Agentia de Monitorizare a Presei - Academia Catavencu

Nota Redactiei IMAGOO: Academia Catavencu de ieri si suplimentul Scanteia pot fi citite gratuit pe site-ul www.catavencu.ro.

Data publicării: 25 Noiembrie 2004 | 18:46
tipăreşterecomandă
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
apreciază

Citeşte:


Copyright © 2004 Imagoo. Toate drepturile rezervate.

Powered by Avandor Content Server