nu-i aşa că te preocupă imaginea?

Comunicate

Porsche Bank devine operationala

Din 15 noiembrie 2004, Porsche Bank devine operationala. Prima banca specializata auto din Romania a fost lansata in data de 26 octombrie in urma obtinerii autorizatiei de functionare din partea Bancii Nationale a Romaniei in luna septembrie a acestui an.

Porsche Bank Romania SA furnizeaza servicii de finantare specializate ce se adauga ofertei celorlalti membri ai grupului prezenti in Romania, Porsche Leasing si Porsche Broker Asigurari.

 

Porsche Bank Romania SA, ca finantator al concernului Porsche, se axeaza in special pe sustinerea retelei de dealeri si pe finantarea achizitionarii marcilor de autovehicule ale grupului VW - Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, respectiv  Porsche.

 

Principalul produs al bancii, creditul auto Porsche Bank, se adreseaza atat persoanelor fizice, cat si celor juridice, obiectul acestuia putand fi atat autoturismele noi cat si cele second-hand din gama comercializata de catre importator.

           

Perioada de creditare poate fi de 6 pana la 60 de luni. Pentru persoanele fizice, valoarea creditului se poate situa intre 3000 si 75.000 Euro, cu un avans minim de 25%. Pentru persoanele juridice, plafonul maxim de creditare va fi stabilit in functie de nevoile de finantare si de situatia financiara a acestora. Creditele auto oferite de Porsche Bank vor beneficia in perioada imediat urmatoare de o dobanda promotionala. Totodata, banca va aplica un singur comision, perceput la acordarea creditului.

Rambursarea creditului se va face in rate lunare egale, actualizate la fiecare sase luni.

 

Clientul poate opta pentru o rambursare anticipata a creditului, pentru care nu se vor percepe comisioane sau dobanzi penalizatoare, insa aceasta va fi permisa numai dupa minim 6 luni de la contractarea creditului.

 

Pentru a primi un credit auto, atat persoanele fizice, cat si cele juridice vor trebui sa indeplineasca anumite criterii de eligibilitate. Astfel, persoanele fizice trebuie sa aiba o vechime de minim 6 luni la primul loc de munca sau de 3 luni, la al doilea loc de munca, iar rata lunara trebuie sa reprezinte minimum 30% din venitul net disponibil pe familie.

Persoanele juridice vor fi finantate in urma unei analize financiare si de risc adecvate.

           

Porsche Bank Romania va oferi de asemenea si servicii de cont curent si depozite.

Pentru persoanele fizice, banca va oferi depozite cu o durata de la 1 luna pana la 1 an, atat in Euro cat si in ROL.

 

Suma minima necesara pentru deschiderea unui depozit este de 1,000 EUR (sau echivalentul in ROL), iar dobanda va fi stabilita in functie de conditiile pietei. La termenul scadent clientul va putea opta pentru reinnoirea sau lichidarea depozitului. In cazul lichidarii anticipate a depozitului, clientul va primi dobanda de cont curent.

Pentru persoanele juridice, Banca va oferi in plus si depozite over-night si la 1 saptamana.

 

Ca si in cazul persoanelor fizice, depozitele se pot constitui in  EUR si ROL. Suma minima necesara pentru constituirea depozitului este, insa, de 10,000 EUR (sau echivalentul in ROL).

 

Hotararea de infiintare a Porsche Bank Romania SA a fost luata in toamna anului 2002, la Salzburg - cartierul general al grupului Porsche. Dupa efectuarea studiilor de piata, in iunie 2003 s-a dat startul proiectului de infiintare a Porsche Bank Romania SA iar la sfarsitul anului 2003 a fost depusa cererea de autorizare la Banca Nationala. Autorizatia de functionare a fost acordata in data de 27 septembrie 2004.

 

Principalii actionari ai Porsche Bank Romania SA sunt Porsche Bank AG Salzburg cu 99% din actiuni impreuna cu Porsche Bank Ungaria, Porsche Kredit in Leasing Slovenia, Porsche Biztositasi si Porsche Versicherung AG Salzburg, fiecare cu un procent de 0,25% din actiuni.

                       

Grupul Porsche este prezent in aproape toate tarile din centrul si estul Europei, cunostiintele acumulate pe aceste piete facandu-l unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata auto. In Romania, grupul Porsche activeaza din 1997.

Data publicării: 10 Noiembrie 20004 | 14:12
tipăreşterecomandă

Citeşte:

Online advertising


Copyright © 2004 Imagoo. Toate drepturile rezervate.

Powered by Avandor Content Server