nu-i aşa că te preocupă imaginea?

Info

Adeptii dietei nutritionistului Atkins risca leziuni psihice si fizice permanente

Nutriţioniştii trag un semnal de alarmă atenţionând asupra faptului că persoanele care urmează un regim alimentar strict îşi privează sistemul nervos central de un element alimentar esenţial – glucoza, anunţă thisislondon.co.uk.

Acest lucru duce la alterarea funcţiilor creierului şi la încetinirea ritmului de creştere al organismului. Părinţii care urmează acest tip de diete sunt acuzaţi de lipsă de responsabilitate, în condiţiile în care oferă copiilor lor un exemplu negativ.

 

Professorul Bruce Rengers, de la Universitatea Saint Louis, care a efectuat analize extensive pe pacienţii care au urmat „metoda Atkins” afirmă că cei care folosesc diete sărace în hidraţi de carbon se privează de elemente nutritive esenţiale organismului, fapt care ar putea duce la o dezvoltare fizică şi psihică defectuoasă. Profesorul Rengers subliniază: „Dacă aş fi fost părinte mi-aş dori să pot acorda copilului meu toate avantajele alimentare care mi-ar sta la dispoziţie. Nu mi-aş asuma riscul care îl presupune o dietă săracă în hidraţi de carbon pentru propriul meu copil”.

 

Steve Bloomsfield, purtător de cuvânt al Asociaţiei pentru persoanele cu tuburări alimentare spune: „Părinţii sunt mare parte a acesti probleme. Dacă aceştia urmează în mod succesiv diferite diete, atunci ce fel de mesaj ajunge la copii lor?” „Între imaginea persoanelor foarte slabe care sunt afişate pe toate canalele media ca fiind cool şi tumultul de publicitate la tot felul de mâncăruri nesănătoase, ce să mai înţeleagă acel copil – se simte total dezorientat”. Un studiu recent a arătat că peste 92% dintre adolescentele între 10 şi 19 ani nu sunt mulţumite de felul în care arată. Cu toate acesteam, experţii spun că orice fel de dietă pentru persoanele sub 20 de ani nu este recomandabilă. Nutriţionistul Natalie Savona spune că pe lângă aspectul fizic al problemei mai există şi o lagă gamă de probleme emoţionale.

 

„Dacă un copil începe să urmeze o dietă de la vârsta de 16 ani, practic se abonează la o viaţă în care va sări de la un tip de dietă la altul”.

Data publicării: martie 2004
tipăreşterecomandă

Citeşte:


Copyright © 2004 Imagoo. Toate drepturile rezervate.

Powered by Avandor Content Server