nu-i aşa că te preocupă imaginea?

Comunicate

25 de ani de Absolut

Pe 20 aprilie se implinesc 25 ani de cand a fost facuta prima comanda ABSOLUT VODKA in Statele Unite. Prima comanda a insumat 700 baxuri, iar prima sticla a fost vanduta in Boston. Acesta a fost inceputul unei povesti de succes! ABSOLUT VODKA este singurul produs de export din sectorul industriei alimentare si de bauturi din Suedia. In anul 2003, au fost livrati 72,5 milioane litri ABSOLUT VODKA catre 126 piete mondiale. Pana la aceasta data, peste 1 miliard de sticle au parasit fabrica din Åhus.

ABSOLUT VODKA  a fost lansata in 1979, cu o suta de ani mai tarziu decat Absolut Rent Bränvin (Vodka Absolut Pura) care a fost introdusa de catre Lars Olsson Smith. Obiectivul anului 1979 era vanzarea de vodca suedeza pe piata americana, iar scopul a fost atins. Cu numai un an mai tarziu, 1,1 milioane de litri ABSOLUT VODKA au fost vandute in SUA. ABSOLUT VODKA, produsa din grau iernatec ce provine din sudul Suediei si din apa scoasa din fantana adanca a companiei din Åhus, a castigat un segment important al pietei de vodca americane. Pana in anul 1985, mai mult de 10 milioane de litri de ABSOLUT VODKA au fost livrate in fiecare an.

 

Succesul nu este intotdeauna un dat; multi au avut dubii in ceea ce priveste o vodca suedeza, in special o vodca cu o forma unica, transparenta de sticla, fara eticheta din hartie, care o facea sa fie aproape invizibila pe raft. Chiar si in Åhus, a existat o oarecare indoiala in ceea ce priveste felul in care produsul va fi primit, iar pentru siguranta, afacerea a inceput la o scara mica. Sticlele au fost umplute manual si infasurate in hartie fina un cate una, inainte de a fi impachetata in baxuri si livrate in SUA.

 

Inca de la inceput, conceptul de marketing pentru ABSOLUT VODKA a impus standarde concentrandu-se exclusiv asupra sticlei. Primul ad, ABSOLUT PERFECTION, a fost publicat in 1980. Campania publicitara se bazeaza si acum pe acelasi concept si a castigat peste 350 de premii in toata lumea. Colaborarea cu artisti precum Andy Warhol, Keith Haring, Damien Hirst, sau creatori de moda, ca Gianni Versace, Jean-Paul Gaultier si David Cameron a primit o recunoastere mondiala extraordinara. In 1993, ABSOLUT VODKA a devenit de asemenea unul dintre cele trei branduri originale introduse in “American Advertising Hall of Fame”.

 

La 10:30, pe data de 16 martie, un capac din aur a fost insurubat pe sticla cu numarul un miliard fabricata in Åhus. Pe data de 20 aprilie, sticla comemorativa este asteptata sa ajunga la New York. Sticla cu numarul un miliard, care este in sine o opera de arta, va fi inclusa in colectia ABSOLUT ART la New York. Sticla va avea aparitii speciale in cadrul unor evenimente selecte ABSOLUT ce vor avea loc in viitor.

 

Expozitia, ABSOLUT 25, se va deschide la data de 17 iunie la Aoseum, centrul cultural si artistic din Åhus, pozitionat foarte aproape de fabrica unde este produsa ABSOLUT VODKA. Expozitia va analiza cei 25 ani care au trecut de la plecarea primei sticle din fabrica in anul 1979 – istorie, materiale brute, oameni, tehnici de productie si nu in ultimul rand, marketing-ul.

Data publicării: 28 aprilie 2004 | 15:45
tipăreşterecomandă

Citeşte:


Copyright © 2004 Imagoo. Toate drepturile rezervate.

Powered by Avandor Content Server