nu-i aşa că te preocupă imaginea?

Info

Publicitatea lu’ Nastase, Adrian...

In urma cu cateva saptamani bune Evenimentul Zilei facea public un document secret in care era prevazut ca toata publicitatea de stat trece mai departe doar cu aprobarea - semnatura, primului ministrului Nastase. La momentul respectiv, Ioana Avadani facea o cerere pentru a se lamuri de lucruri.

Iata ce ne spune ea, acum.

 

"Dragi colegi,

Poate va intrebati ce mai facem cu cererea de informatii in baza legii 544/2001 referitoare la avizul prealabil al primului ministru pentru contractele de publicitate.
Deoarece nu am primit informatiile cerute, am depus o reclamatie administrativa, in temeiul legii. Nici in urma acestui demers nu am primit informatiile.
Ca atare, am depus actiune in instanta impotriva Guvernu lui, pentru refuzul de a furniza informatii publice. Primul termen este stabilit la 25 octombrie a.c., la  Tribunalul Bucuresti.

Va reamintim care au fost informatiile solicitate:

1. Lista institutiilor si agentilor economici catre care Secretariatul General al Guvernului a trimis  adresa publicata de EvZ.

2. In documentul citat, se face in doua rinduri referire la o decizie anterioara a Guvernului ("in conformitate cu cele stabilite in Guvern"; "ducerea la indeplinire a celor decise de Executiv"). La ce Hotarare de Guvern sau la ce alt act administrativ se refera adresa SGG, precum si o copie a acestuia.

3. O copie a minutelor sedintei de guvern in care s-a discutat/decis asupra aprobarii de catre primul-ministru a bugetelor si contractelor aferente de publicitate incheiate de catre institutiile publice si agentii economici subordonati, la care faceti referire in document. In cazul in care chestiunea a fost discutata in mai mult de o sedinta, copii dupa toate minutele aferente.

4. Lista institutiilor ale caror bugete de publicitate pentru 2004 au primit aprobarea primului ministru.

5. Lista contractelor de publicitate (cu mentionarea institutiei publice, a beneficiarului si a sumelor prevazute) aprobate de primul ministru, coform documentului citat.
Toate cele bune,

Ioana Avadani

Centru pentru jurnalism independent"

Nota redactiei: va vom tine la curent cu desfasurarea evenimentelor.

Data publicării: 21 septembrie 2004 | 11:25
tipăreşterecomandă

Citeşte:


Copyright © 2004 Imagoo. Toate drepturile rezervate.

Powered by Avandor Content Server