nu-i aşa că te preocupă imaginea?

Comunicate

Somatii publice pentru Antena 1, Prima TV si TVR 1

Consiliul National al Audiovizualului, intrunit in sedinta publica din data de 21 octombrie a.c., a decis sa adreseze somatii publice titularilor de licenta pentru posturile TVR 1, Antena 1 si Prima TV.

Prin difuzarea, in cadrul emisiunilor informative din data de 20 octombrie, a declaratiilor Laurei Andresan despre Adrian Mutu, fara ca acestea sa fie sustinute de probe si fara a solicita un punct de vedere al persoanei acuzate sau invocate, posturile Antena 1, Prima TV si TVR 1 au incalcat prevederile Deciziei CNA nr. 248/2004 privind protectia demnitatii umane si a dreptului la propria imagine. Decizia mentionata prevede, la art. 14: „(1) Orice persoana are dreptul la propria imagine. (2) In cazul in care in emisiunile audiovizuale se aduc acuzatii unei persoane, privind fapte sau comportamente ilegale sau imorale concrete, acestea trebuie sustinute cu dovezi; daca acuzatiile sunt aduse de radiodifuzor, acesta trebuie sa respecte principiul "audiatur et altera pars". (3) Realizatorii emisiunilor au obligatia sa respecte dreptul persoanei la propria imagine si sa puna in vedere interlocutorilor sa probeze afirmatiile acuzatoare sau sa indice cel putin probele care le sustin.”

 

Prin difuzarea, in emisiunile informative din data de 20 octombrie, a declaratiilor respective si a relatarilor cu continut sexual ale Laurei Andresan, posturile TVR 1 si Prima TV au incalcat atât decizia sus-mentionata cât si prevederile art. 28 (1) si (5) din  Decizia CNA nr. 249/2004 privind protectia copiilor in cadrul serviciilor de programe: „(1) Programele de stiri si actualitati se supun cerintelor de protectie a copiilor si vizionarii in familie (...): (5) Subiectele sau evenimentele cu teme sexuale pot fi prezentate numai dupa ora 22.00”.

Data publicării: 22 Octombrie 2004 | 12:30
tipăreşterecomandă

Citeşte:

Schweppes va aduce intrebarea zilei si raspunsul domnului Dragos Cazan

In Europa, Reebok RBK se poarta cu picioare lungi

Banca UniCredit Romania premiata pentru responsabilitatea sociala la Gala Excelentei in Relatii Publice

Comunicare online si nu numai


Copyright © 2004 Imagoo. Toate drepturile rezervate.

Powered by Avandor Content Server