nu-i aşa că te preocupă imaginea?

Comunicate

Lansarea tehnologiei EV-DO in Romania

Marti, 26 octombrie 2004, Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii, Ion Smeeianu, a tinut o alocutiune cu prilejul lansarii tehnologiei EV-DO in Romania.

Respectand principiul neutralitatii tehnologice, Romania este prima tara din regiune care a implementat tehnologia CDMA. Cadrul legislativ secundar creat de catre ANRC a permis coexistenta unor tehnologii diverse pe piata romaneasca de comunicatii electronice precum firele metalice torsadate, cablul coaxial, fibra optica, DECT, CDMA, care asigura accesul la servicii complexe de tip ISDN, NGN, IP sau 3G.

 

Ca o continuare a tehnologiei CDMA 2000 in banda de 450 MHz  a fost implementata tehnologia EV-DO care permite transferul de date la vizeze de maximum 2,4 Mbps. EV-DO este considerat un standard 3G pentru aplicatii fixe, portabile si mobile, care asigura accesul la servicii wireless in banda larga.

 

La nivelul Uniunii Europene se estimeaza ca pana la sfarsitul acestui an mai mult de 40 de retele 3G vor acoperi cererea pentru servicii de transmisiuni de date de mare viteza. La inceputul anului 2004 se inregistrau peste 500.000 de utilizatori in 5 state membre al Uniunii Europene.

 

„Romania este pregatita sa treaca la o noua etapa a comunicatiilor mobile deoarece concurenta existenta pe aceasta piata ii obliga pe operatori sa depuna toate eforturile pentru a deveni din ce in ce mai competitivi”, a declarat presedintele ANRC cu acest prilej.

Data publicării: 27 Octombrie 2004 | 09:32
tipăreşterecomandă

Citeşte:

Banca UniCredit Romania a oferit la Ateneul Roman din Bucuresti un spectacol unic de opera cu ”Arena di Verona”

Turcescu catre Cristian Tudor Popescu

McDonald’s: de la clown, la personaje fierbinti

Peste 4 000 de iubitori de bere au vizitat fabrica Tuborg Romania


Copyright © 2004 Imagoo. Toate drepturile rezervate.

Powered by Avandor Content Server